PostHeaderIcon Odpoledne pro seniory

Sušická ČSSD pořádá každoročně v podzimním čase v Domě s pečovatelskou službou akci pro seniory. Říkáme jí "Štůdlpárty". Na stolech nejsou však jen štrudle, ale i různé jiné sladké a slané pečivo, připravené našimi členkami. Letos jsme mezi sebou přivítali i hejtmana Plzeňského kraje pana Milana Chovance a několik dalších hostů.

Naši zastupitelé Zdeňka Řezníčková, Milena Stárková a Miroslav Vrhel pohovořili o tom, co se v uplynulém roce ve městě změnilo, vybudovalo či řešilo: přístavba, nástavba a stavební úpravy muzea, nejistá budoucnost staré lékárny, areál bývalých kasáren, areál Sola, situace v sušické nemocnici, proměna ostrova Santos, stavba krytého bazénu. Povídání provázela prezentace fotografií, připravená Vladanem Strejcem a Štefanem Vilcsekem. Přítomní diskutovali o ceně vstupného do bazénu, o zachování lékařské péče v naší nemocnici a o budoucnosti areálu bývalého Sola. Připomněli jsme si slávu světově známé sušické výrobny sirek a dalších produktů. V době rozkvětu podniku zde pracovalo více než dva tisíce lidí. Žádná z místních firem dnes není schopna v nabídce pracovních míst Solo nahradit.

K příjemné atmosféře přispěly staré písničky v podání pana Lomena, někteří si i zatancovali. Ani tombola nechyběla, výhry byly pro všechny a malý dárek si tedy odnesl úplně každý.

Odpoledne se vydařilo, měli jsme radost z hojné účasti seniorů, v jídelně penzionu nezůstala žádná židle prázdná. Tradiční posezení pořádáme pro dříve narozené již podvanácté a jsme rádi, že se těší trvalému zájmu.

Tak zase za rok!

Miroslav Vrhel
Sušické noviny 19/2013

Komentářů (0)
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 
Vyhledávání
Kr. konference 18. 3. 2023
Počet návštěv
47424
DnesDnes36
VčeraVčera46
Tento týdenTento týden126
Tento měsícTento měsíc799
CelkemCelkem47424
Denní maximum 12-28-2022 : 511
Přihlášení uživ. 0
Hosté 1
Registrovaní 37
...z toho dnes 0
Kdo je online
-
Počítáno od
16. 9. 2012