Úvodní strana Články Ostatní Pojďme se společně starat o naše město

PostHeaderIcon Pojďme se společně starat o naše město


V minulosti jsme často slyšeli kritiku na adresu radnice, policie a služeb. Ale není také chyba přímo v nás?


Zaměstnanci radnice jsou tady proto, aby vykonávali státní správu a administrativní správu obce. Jsou tady také proto, aby sloužili občanu a pomáhali mu řešit jeho problémy.

Městská policie má chránit majetek a obyvatele. Služby se mají starat o technické zabezpečení chodu města, úklid, lesy, parky apod. Ale co by měl dělat občan?

Je vždy velmi snadné kritizovat někoho, že to či ono neplní. Že nevyhověl naší žádosti, že na ulicích je nepořádek. Ale město je naším městem, naším místem, kde jsme se rozhodli žít svůj život, a tak i veřejné majetky by měly být naším zájmem a měli bychom se zajímat a starat o to, aby se nám v našem městě dobře žilo. A radnice tady pak bude od toho, aby nám v našem snažení pomohla a život nám usnadnila.

Je však třeba, abychom my všichni v rámci svých možností dokázali pro to naše město a tedy i pro sebe něco udělat. A může jít i o maličkosti (dodržování pořádku na ulicích, ohleduplnost jeden k druhému, ...). Je třeba, abychom byli tolerantní a navzájem si nedělali věci, které sami nemáme rádi. Zároveň však nesmíme být lhostejní k dění kolem nás. Musíme v sobě najít tolik odvahy, abychom sami dokázali ukázat na nepravosti, které se okolo nás dějí, ať je to převracení popelnic v nočních hodinách, nepořádek na ulicích, nedodržování rychlosti v pěší zóně či snaha o „malou domů."

Je však také povinností každé radnice, aby více komunikovala se svými občany, aby vyslyšela tyto připomínky a výtky a neodbyla je jen pokrčením ramen a konstatováním, že více se dělat nedá. Je povinností každé radnice vytvořit takové podmínky, aby se náš život v našem městě zlepšil.

Přejeme Vám i Vašim blízkým hezký den.

Přemysl a Zdeňka Řezníčkovi

Komentářů (0)
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 
Vyhledávání
Kr. konference 18. 3. 2023
Počet návštěv
47662
DnesDnes9
VčeraVčera15
Tento týdenTento týden50
Tento měsícTento měsíc120
CelkemCelkem47662
Denní maximum 12-28-2022 : 469
Přihlášení uživ. 0
Hosté 2
Registrovaní 37
...z toho dnes 0
Kdo je online
-
Počítáno od
16. 9. 2012