Úvodní strana Články Na webu Koncepce školství v podání ODS

PostHeaderIcon Koncepce školství v podání ODS


Vedení současné radnice nám v souvislosti s „optimalizací" sušického školství prezentuje své rozhodnutí / rušení kvalitní a oblíbené školy/ jako odvahu k nepopulárnímu kroku, jako odborný přístup k dlouho neřešené problematice.

Dovolím si toto tvrzení lehce zpochybnit.

O profesionálním rozhodnutí zastupitelstva nemůže být ani řeč – zastupitelům byly před rozhodnutím předkládány pouze vybrané materiály týkající se této problematiky. Opakující se výroky 13 zastupitelů při hlasování zastupitelstva / z nichž 9 bylo z ODS / usvědčují z toho, že jejich názory se neutvářely, ale byly nekriticky přejímány od vedení radnice.

Školský zákon říká, že zásadní změny ve školství by mělo město projednávat se školskými radami zřízenými při jednotlivých školách. Jak si tedy vysvětlit, že rušení jedné školy, resp. její sloučení s jinou, tímto způsobem nebylo komunikováno? Nepovažuje snad vedení města toto za zásadní změnu ve školství? Nezodpovědný přístup k samotnému řešení dokazuje, že pro radnici je toto jen jakýsi experiment. Koncepce, kterou se radnice ohání, najednou v praxi chybí. Namísto promyšlené optimalizace stojí rodiče a jejich děti, ale také zaměstnanci rušené školy, tváří v tvář nepřipravenému experimentu. Experimentu, který v důsledku zasáhne a změní stovky životů. Jednání s rodiči probíhají ve formě emotivní, leč ne konstruktivní, s učiteli a ostatními zaměstnanci rušené školy nejedná nikdo.

Při zpětném ohlédnutí budeme ve volebním programu sušické ODS hledat zmínku o školství marně. Jakoby ještě vloni pro ODS školství neexistovalo. Ještě před rokem zjevně žádná koncepce řešení sušického školství nebyla.
Ivana Pitrová

Komentářů (0)
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 
Vyhledávání
Kr. konference 18. 3. 2023
Počet návštěv
47480
DnesDnes20
VčeraVčera26
Tento týdenTento týden182
Tento měsícTento měsíc855
CelkemCelkem47480
Denní maximum 12-28-2022 : 511
Přihlášení uživ. 0
Hosté 2
Registrovaní 37
...z toho dnes 0
Kdo je online
-
Počítáno od
16. 9. 2012