Úvodní strana Články Publikované v tisku Zastupitelé pod drobnohledem

PostHeaderIcon Zastupitelé pod drobnohledem

Postupný úpadek poskytovaných služeb v místní nemocnici, nečinnost vedení města, správní rady nemocnice a dalších zúčastněných, v neposlední řadě pak i jednostranné informace v Sušických novinách – to vše má za následek značnou dávku nespokojenosti občanů.

Petici za záchranu nemocnice, kterou zorganizovala paní Zuzka Hrabá, podepsalo přes pět tisíc obyvatel Sušice a okolí, stovky lidí sledují facebookovou stránku Podpora sušické nemocnice. Protože Petice byla jedním z bodů únorového zasedání zastupitelstva, požádala paní Hrabá radnici o zajištění online přenosu z tohoto jednání. Vedení města žádosti vyhovělo, a tak jak 14. 2., tak 21. 2. (druhá část jednání) mohli občané diskusi o nemocnici sledovat z domova, odkaz na přenos byl na webu města.

Je dobré připomenout, že o obrazový nebo alespoň zvukový záznam z jednání žádali v minulosti zastupitelé ČSSD, a to dokonce opakovaně. Pokoušeli jsme se o větší transparentnost, ale jak v roce 2010, tak v roce 2014 byl návrh na pořizování záznamu „shozen ze stolu“, většina zastupitelů ho nechtěla! Výroky typu: „je to zbytečné,.... občané to nepožadují, ......bude z toho talkshow,... záznam někdo zneužije...“ stačily k tomu, aby ti váhající nezvedli ruku ani pro zvukový záznam! Marné byly tehdy mé příklady měst, kde to jde. Zbytečně jsem poukazovala na to, že Plzeňský kraj online záznamy pořizuje a archivuje od roku 2008.

A najednou se stal zázrak! Nastal obrat v myšlení těch stejných zastupitelů a všichni souhlasí s přípravou změny jednacího řádu zastupitelstva tak, aby od dubna byl videozáznam pořizován a archivován.

 Aktivita občanů (i díky spolku My ze Sušice) přispěla rovněž k tomu, že zasedání zastupitelstva se konají v kině a ne ve stísněných prostorách radnice.

Takže, vážení čtenáři, pokud vše dobře dopadne, již 18. 4. budete moci sledovat  zasedání zastupitelstva buď v kině nebo z pohodlí domova. Záznam bude i archivován, a tak si ho budete moci pustit i v dalších dnech a týdnech.

Sušické noviny 5/2018
Komentářů (0)
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 
Vyhledávání
Kr. konference 18. 3. 2023
Počet návštěv
46545
DnesDnes52
VčeraVčera68
Tento týdenTento týden187
Tento měsícTento měsíc967
CelkemCelkem46545
Denní maximum 12-28-2022 : 511
Přihlášení uživ. 0
Hosté 3
Registrovaní 37
...z toho dnes 0
Kdo je online
-
Počítáno od
16. 9. 2012