Úvodní strana Články Publikované v tisku Diskotéka v PDA s otazníky

PostHeaderIcon Diskotéka v PDA s otazníky

Málokdo ze současných návštěvníků Posádkového domu armády (PDA) ví, k čemu tato budova u řeky Otavy v minulosti sloužila, a že je jedním z posledních důkazů působení vojenského útvaru v našem městě. Mladí navštěvují PDA každý týden za účelem svého pobavení. Čísla dokazují, že je o tento druh zábavy zájem. Návštěvnost se pohybuje okolo 100-200, v některých termínech přijde na akci i 500 osob. V místnostech objektu je v podnájmu 9 hudebních skupin, prostory využívají jako zkušebnu.

Dům armády má od doby, kdy se stal majetkem města, v pronájmu stejný nájemce, který diskotéku zajišťuje. Za jedenáct let do rozpočtu města zaplatil necelý milion korun a zhruba stejnou částku do objektu město vrátilo formou běžné údržby a koupí dvou kotlů na uhlí.
Je zřejmé, že pro budoucí léta by si budova zasloužila větší opravy, aby mohla být využita kompletně celá a v důstojných podmínkách.
Vedení města se ale do rekonstrukce nechce, domnívá se, že tento druh zábavy by měl být v režii soukromého podnikatele. Zastupitelé tedy zkusí nabídnout objekt k prodeji. Počítají s tím, že nový majitel bude v PDA provozovat diskotéku nadále. Městu odpadne starost o jeden objekt. Myšlenka dobrá, realizace v otaznících.
Bude mít případný nový majitel zájem diskotéku provozovat? Začne se o objekt řádně starat a opraví ho? Nebude za pár let z budovy další „porodnice“?
Je zřejmé, že zájem „náctiletých“ není v tomto případě pro rozhodování zástupců města stěžejní. Noční zábava spojená s hlasitou hudbou a veselím je podle mého soudu v PDA, tedy na konci města, nejmenším zlem. Diskotéku na náměstí už jsme tady měli.

Jaký bude osud bývalého Domu armády, rozhodnou zastupitelé na některém z příštích jednání.

  Sušické noviny 17/2013                                                                       Milena Stárková

    

Komentářů (0)
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 
Vyhledávání
Kr. konference 18. 3. 2023
Počet návštěv
46486
DnesDnes61
VčeraVčera15
Tento týdenTento týden128
Tento měsícTento měsíc908
CelkemCelkem46486
Denní maximum 12-28-2022 : 511
Přihlášení uživ. 0
Hosté 1
Registrovaní 37
...z toho dnes 0
Kdo je online
-
Počítáno od
16. 9. 2012