Úvodní strana Články Publikované v tisku Chtějí prosadit výpověď Pentě

PostHeaderIcon Chtějí prosadit výpověď Pentě

Nemocnice Sušice bude bezpochyby hlavním tématem i nového tamního zastupitelstva. Některým se nelíbí současný stav, a tak budou chtít razantní změnu – výpověď společnosti Penta, která nyní nemocnici provozuje. Nově se do zastupitelstva díky voličům dostali Piráti – obsadili tři křesla – a mají jasno, jak pokračovat v otázce nemocnice dál.

"Kvůli nekomunikaci a porušování smluv stávajícího nájemce jsme pro jeho výpověď. Nicméně proto, aby mohla být tato výpověď podána, je nutné navázat komunikaci s krajským holdingem, který vnímáme v současnosti jako nejsilnějšího možného partnera pro provozování sušické nemocnice. Z této komunikace by měl vzejít v současnosti maximální možný rozsah poskytované zdravotní péče v sušické nemocnici, a to i za možného příspěvku z městského rozpočtu, který by samozřejmě musel vzejít z širšího konsenzu," uvedl za Piráty Pavel Hais.

Stejný postoj má i další nová zastupitelka, Milena Stárková (ČSSD), pro kterou ale post zastupitelky v Sušici není premiérou. Stárková je rovněž radní Plzeňského kraje pro zdravotnictví.

"V otázce nemocnice zastávám stále stejné stanovisko, které dlouhodobě veřejně prosazuji, a tím je komplexní posouzení smluv týkajících se pronájmu a zároveň jednání o provozování nemocnice Plzeňským krajem. Samozřejmě záleží na tom, jaká bude vůle ostatních nově zvolených zastupitelů," sdělila Stárková.

Pro výpověď Penty je i opětovně zvolený zastupitel Čestmír Kříž (Rozumní), jehož strana měla tento krok i v programu.

"V tuto chvíli si myslím, že Penta neplní to, co po ní bylo požadováno. V našem programu máme výpověď stávajícímu provozovateli Nemocnice v Sušici pro neplnění základních povinností vyplývajících ze smlouvy a také tam máme, že chceme navázat spolupráci s krajem o provozování naší nemocnice. Tyto dva body spolu velmi souvisí. Stav je takový, že v současnosti je nelze oddělit. A tak to budu chtít prosadit," řekl Kříž.

 BUDE SE JEDNAT

To, že by nemocnici převzal Plzeňský kraj, nevidí stále jako nejlepší možnost dosavadní starosta Petr Mottl.

"Problematikou nemocnice se určitě bude zabývat nové zastupitelstvo. Můj názor je jasný. Nejde o situaci, která se dá jednoduše vyřešit, a jestli se někdo upíná k tomu, že Plzeňský kraj to zachrání, tak já si to úplně nemyslím. Vše ale ukážou jednání zastupitelstva," okomentoval situaci Mottl.

Společnost Penta, která nyní nemocnici v Sušici provozuje, se k daným výrokům vyjádřit nechtěla. Nemocnici Sušice od roku 2015 provozovala společnost NEMOS Group, a. od října 2017 ji provozuje společnost Penta Hospitals CZ.

Klatovský deník 29. 10. 2018                                                            Daniela Loudová
Komentářů (0)
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 
Vyhledávání
Kr. konference 18. 3. 2023
Počet návštěv
46551
DnesDnes58
VčeraVčera68
Tento týdenTento týden193
Tento měsícTento měsíc973
CelkemCelkem46551
Denní maximum 12-28-2022 : 511
Přihlášení uživ. 0
Hosté 2
Registrovaní 37
...z toho dnes 0
Kdo je online
-
Počítáno od
16. 9. 2012