Úvodní strana Články Ostatní Revitalizace městského koupaliště

PostHeaderIcon Revitalizace městského koupaliště


V rámci kampaně a diskusí o záměru vystavět v Sušici krytý bazén pozapomnělo současné vedení radnice na odpovídající údržbu stávajícího letního koupaliště v lesoparku Luh.


Ano, jako obyvatelé města na řece Otavě máme možnost se ochladit v jejích vodách a relaxovat na březích po pracovním vypětí. Ale to pouze za předpokladu, že jsme přivyklí na nízkou teplotu řeky Otavy a je teplé léto. Stále častěji slýcháme postesky mnohých spoluobyvatel nad současným stavem městského koupaliště. Chtějí mít možnost si jít zaplavat i v době, kdy je „letní" počasí do řeky nepustí. A nesmíme také zapomenout, že mezi námi je mnoho lidí, kteří ze zdravotních důvodů nemohou využívat chladných vod řeky Otavy.

Výše uvedené jsou jen některé podněty, které nás přiměly se zamyslet nad možnou rekonstrukcí městského koupaliště. A jsem rád, že v současné době vám můžeme představit variantu revitalizace objektu. Tato víceetapová stavba vám ve výsledku umožní si jít zaplavat na venkovní koupaliště v období od května po září. Samozřejmostí moderního koupaliště jsou vodní atrakce pro aktivity zejména dětských návštěvníků. Po úplném dokončení revitalizace budete mít k dispozici nejenom letní venkovní koupaliště, ale i kryté wellness centrum s možností celoročního využití. Pod pojmem wellness centrum se skrývá relaxace ve vířivce, sauně, plavání v krátkém bazénu, fitness a občerstvení v areálu. Již samotné umístění v přírodním prostředí lesoparku Luh bude působit na mnohé spoluobčany uvolňujícím, antistresovým efektem.

Jistě mnozí z vás při čtení tohoto našeho záměru si položí otázku, proč s touto myšlenkou přicházíme právě teď a bude-li na to dostatek prostředků, když všude kolem nás slyšíme o nutných úsporách, škrtech apod.. Ano, blíží se podzimní komunální volby do městského zastupitelstva a toto je jedna z našich programových priorit.

V předchozích dvou volebních obdobích, kdy post starostky města Sušice zastávala současná senátorka JUDr. Jiřina Rippelová, město investovalo stovky milionů do sociálních projektů a rozvoje města jako jsou rozsáhlá rekonstrukce nemocnice, domu pro seniory, výstavba úpravny vody či opravy radnice s kašnou, komunikací, škol, aj. Jsou to zařízení, která více či méně každý z nás využívá. Po zajištění základních služeb pro občany je nyní možné řešit i volnočasové projekty.

Nechceme pro výstavbu velkého krytého bazénu okamžitě zatížit městský rozpočet vysoko nad 100.000.000,- Kč, abychom zachovali rezervu na realizaci projektů, které jsou svým významem pro město a jeho občany důležitější než nová sportoviště.

Projekt revitalizace koupaliště je po finanční stránce praktický. Bude rozdělen do několika etap, na které postupně můžeme získat dotace a tím opět snížit zatížení městského rozpočtu.

V článku jsem krátce představil náš projekt „revitalizace městského koupaliště," po němž se mnozí ptáte. Příště vás postupně seznámím s projekčním řešením stavby.

Ing. Štefan Vilcsek
člen MO ČSSD Sušice

Komentářů (0)
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 
Vyhledávání
Kr. konference 18. 3. 2023
Počet návštěv
46563
DnesDnes70
VčeraVčera68
Tento týdenTento týden205
Tento měsícTento měsíc985
CelkemCelkem46563
Denní maximum 12-28-2022 : 511
Přihlášení uživ. 0
Hosté 4
Registrovaní 37
...z toho dnes 0
Kdo je online
-
Počítáno od
16. 9. 2012