Úvodní strana Články Ostatní Prezidentské komentáře

PostHeaderIcon Prezidentské komentáře


Na různá kontroverzní vyjádření našeho pana prezidenta Klause jsme si již zvykli.


V posledních dnech média zaznamenala hned dva takové výroky.
Václav Klaus podpořil zavedení školného na vysokých školách (ilustrační snímek).Foto: Michal Klíma, MF DNES Na besedě s vysokoškolskými studenty se jeden z nich zeptal, kolik pan prezident zaplatil za svá studia. Odpovědí mu bylo konstatování, že jde o „otázku dětinskou a hloupou". V letech padesátých a šedesátých samozřejmě žádné školné nebylo, tak proč takovou otázku pokládat, že?
Druhou komentovanou událostí byl soud s Vítem Bártou a Jaroslavem Škárkou, který byl Klausem označen jako „reality show v přímém přenosu." Soudce Jan Šott kritiku prezidenta odmítl. Pro soudní líčení, které běží prakticky on-line, se rozhodl právě proto, aby bylo maximálně transparentní. V soudní síni běží kamery, novináři mají notebooky a výpovědi přenášejí na internet. Kauza, která je v zájmu médií a veřejnosti několik měsíců, tak fakticky podléhá kontrole. Kontrole nás všech.

Politická kultura některých představitelů naší země, lidí, kteří rozhodují o její budoucnosti, je truchlivá. Ale měli bychom mít to právo o ní vědět.
Milena Stárková

Komentářů (0)
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 
Vyhledávání
Kr. konference 18. 3. 2023
Počet návštěv
46993
DnesDnes21
VčeraVčera21
Tento týdenTento týden42
Tento měsícTento měsíc368
CelkemCelkem46993
Denní maximum 12-28-2022 : 511
Přihlášení uživ. 0
Hosté 1
Registrovaní 37
...z toho dnes 0
Kdo je online
-
Počítáno od
16. 9. 2012