Úvodní strana Články Na webu Petr Fiala strašil „socialistickou politikou“ – lidem se ale přece daří dobře

PostHeaderIcon Petr Fiala strašil „socialistickou politikou“ – lidem se ale přece daří dobře

Na kongresu ODS ve svém nominačním projevu pronesl předseda Petr Fiala řadu protichůdných informací.
Současná vláda podle Petra Fialy „vytahuje staré socialistické recepty, které se už mnohokrát ukázaly jako špatné“, mluvil dokonce o "socialistickém peklu“, což už je příliš. Popřel zásluhy současné vlády na nynějším ekonomickém vzestupu a zamlčel, že jejím přičiněním se u nás důvěra občanů v politiky alespoň částečně obnovila, že se uklidnila a zlepšila celková atmosféra, tedy jedna z důležitých podmínek prosperity státu.


K daním se vyjádřil: „Náš recept na lepší výběr daní a proti šedé ekonomice je jednoduchý a prokazatelně fungující: snižme a zjednodušme daně a ty zbytečné zrušme úplně.“ Když požadoval rovnou daň a nepřerozdělování, neuvedl, že by to vedlo jen k dalšímu, už dnes neúnosnému rozevření nůžek mezi bohatými a chudými, a že je to v celosvětovém měřítku jednou z hlavních příčin napětí uvnitř jednotlivých států. Když kritizoval elektronickou evidence tržeb, „zapomněl“, že je v principu spravedlivá.

V otázce migrace dělá současná vláda řadu dobrých opatření, je nasazeno více celníků a policistů, než vůbec máme u nás nelegálních přistěhovalců. Přesto Petr Fiala volá populistická hesla „můj dům, můj hrad,“ „náš stát, naše bezpečnost“.

Kritizuje omezování kouření v restauracích, kontrolní mechanismy na zlepšení životního prostředí a bezpečnosti občanů. Kritizuje zvyšování minimální mzdy a sociálních dávek, volá po svobodě všeho a všude.

Ale, svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého.

Evropa je dnes impotentní právě kvůli přílišné liberální demokracii, kterou Petr Fiala doporučuje. Přemíra svobody a tolerance nás dostává do pěkného průšvihu.

Petr Fiala to nevidí, nebo to vidět nechce.

 

Komentářů (0)
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 
Vyhledávání
Kr. konference 18. 3. 2023
Počet návštěv
46465
DnesDnes40
VčeraVčera15
Tento týdenTento týden107
Tento měsícTento měsíc887
CelkemCelkem46465
Denní maximum 12-28-2022 : 511
Přihlášení uživ. 0
Hosté 1
Registrovaní 37
...z toho dnes 0
Kdo je online
-
Počítáno od
16. 9. 2012