Úvodní strana Články Na webu Ohlédnutí předsedy Místní organizace ČSSD

PostHeaderIcon Ohlédnutí předsedy Místní organizace ČSSD

Po přečtení diskusních příspěvků pod předcházejícími články cítím potřebu se vyjádřit.

V r. 1998 jsem poprvé vstoupil do politické strany, a to do ČSSD. Dodnes jsem na to hrdý.

Na "okopávání a napadání" je tato strana zvyklá.Už za Rakouska-Uherska, dále za první republiky,..No, a za Hitlera naše členy zavírali a popravovali v koncentračních táborech. V r. 1948 přišli komunisté. Ti členové, kteří se nechtěli dobrovolně spojit do jedné politické strany, tedy do KSČ, byli následně vězněni a popravováni. Tolik k minulosti.

Na těchto stránkách se objevilo několik příspěvků o JUDr. Rippelové. Já a nejen já jsme si poctivé práce pí. Rippelové jako starostky Sušice i jako senátorky vážili a osobně jsem jí za její práci opakovaně poděkoval. Rovněž její manžel p. Rippel dobře pracoval pro místní organizaci.
JUDr. Rippelovou naši členové volili a podporovali v postupu do vyšších orgánů strany, na post krajské zastupitelky (2000-2012) a senátorky, kterou vykonávala v letech 2006 -2012.

Naší i klatovskou organizací byla znovu navržena na senátorku. Za okres Domažlice byl postaven kandidát Jan Látka, bývalý starosta. Vzhledem k počtu delegátů na nominační konferenci (za Klatovy 27 a za Domažlice 47) bylo zřejmé, že pokud si Jiřina Rippelová nezajistí hlasy domažlických, nemůže vyhrát.
V prvním kole volby nebyl nikdo zvolen, protože ani jeden z kandidátů nezískal nadpoloviční většinu hlasů. Je tedy celkem logické, že na své kandidáty o přestávce domažličtí naléhali. Ve druhém kole vyhrál v tajné volbě Jan Látka.
Po několika měsících k naší lítosti došlo k tomu, že se JUDr. Rippelová rozhodla vystoupit z ČSSD a kandidovat znovu do Senátu za SPOZ (to jsme se dozvěděli až z tisku). Následně z ČSSD vystoupil i ing. Rippel.
Současně se senátními volbami probíhaly i volby krajské. Protože JUDr. Rippelová byla v krajském zastupitelstvu již 12 let a dále kandidovat nechtěla, naše organizace navrhla Milenu Stárkovou. Tím, že byla zvolena, má sušický region v kraji opět svého zástupce.

Snažme se spíš spojovat, společně prosazovat zájmy města a regionu, a ne pořád jen hledat chyby na tom druhém. Snad nám jde všem o stejnou věc - nebo snad ne?

A závěrem:
Diskuse by měla být slušná a věcná. Provokativními příspěvky se nebudeme zabývat. Na těchto stránkách je na mě kontakt, rád komukoli věnuji čas a vysvětlení. Přijmu i případné rady a náměty ke zlepšení činnosti.

 

 

 

 

Komentářů (0)
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 
Vyhledávání
Kr. konference 18. 3. 2023
Počet návštěv
46507
DnesDnes14
VčeraVčera68
Tento týdenTento týden149
Tento měsícTento měsíc929
CelkemCelkem46507
Denní maximum 12-28-2022 : 511
Přihlášení uživ. 0
Hosté 2
Registrovaní 37
...z toho dnes 0
Kdo je online
-
Počítáno od
16. 9. 2012