Úvodní strana Články Na webu Nemocnice Sušice hledá pomoc

PostHeaderIcon Nemocnice Sušice hledá pomoc

Jsme městem, které může svým občanům nabídnout zdravotnické služby nejen v ambulancích lékařů, ale i v prostorách moderní nemocnice. To je určitě pozitivní přínos, který zlepšuje kvalitu života v Sušici. V poslední době se však ukazuje, že nemocnice již nemá personální kapacity na zajištění svého provozu. Jde o celostátní problém, kdy v lůžkových zařízeních chybějí lékaři i sestřičky.

Začátkem března se na mě, jako zástupce Plzeňského kraje, obrátil ředitel nemocnice s předsedou správní rady se žádostí o personální výpomoc pro Sušici. Dopis jsem poskytla všem našim ředitelům nemocnic. Je potřeba sdělit, že krajské nemocnice jsou akciové společnosti a já nevidím žádnou možnost, jak lékařům uložit, že mají jet desítky kilometrů sloužit do jiné nemocnice. Nemocnici jsem odpověděla, že je potřeba najít systémové řešení.
Ve stejný den, kdy na Plzeňský kraj šla iracionální žádost o personální výpomoc, odešlo z Nemocnice Sušice, o.p.s. ještě dalších pět dopisů, ale úplně jiného znění.

Byl zjišťován zájem o pronájem nemocnice, a to u společností :
Agel, a.s.
Penta Investments, s.r.o.
Privamed, a.s.
PPF Healthcare, a.s.
Hartenberg Capital

První tři společnosti projevily zájem, a tak na 15.4. byli pozváni na městský úřad zastupitelé a ředitel nemocnice Ing. Vladimír Sloup přítomné seznámil s neudržitelnou personální situací a s texty dopisů.

Následně zastupitelstvo 22.4.2015 přijalo usnesení:

Zastupitelstvo města bere na vědomí zprávu ředitele o aktuální personální situaci v Nemocnici Sušice, o.p.s.

Zastupitelstvo města rozhodlo o nutnosti hledání strategického partnera pro další dlouhodobé zajištění provozu nemocnice v Sušici.

Zastupitelstvo města pověřuje starostu města a ředitele nemocnice jednáním s partnery za účelem zajištění dalšího provozu nemocnice a předložením zprávy na příštím jednání zastupitelstva města.

Protože se jedná o velmi důležité téma pro občany Sušice a okolí, ČSSD bude informovat prostřednictvím těchto stránek. Během několika dní zavedeme záložku NEMOCNICE, kde budou k dispozici všechny dokumenty, které budeme mít k dispozici.

Sociální demokracie měla a má naši nemocnici jako prioritu a domníváme se, že soukromý nájemce není dobré řešení. Na zdraví se nemůže vydělávat a pokud naše pravicové vedení města očekává "zázrak“ v podobě Agelu či jiné společnosti, my takovou euforii nesdílíme.

 


 

Komentářů (0)
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 
Vyhledávání
Kr. konference 18. 3. 2023
Počet návštěv
46579
DnesDnes86
VčeraVčera68
Tento týdenTento týden221
Tento měsícTento měsíc1001
CelkemCelkem46579
Denní maximum 12-28-2022 : 511
Přihlášení uživ. 0
Hosté 4
Registrovaní 37
...z toho dnes 0
Kdo je online
-
Počítáno od
16. 9. 2012