Úvodní strana Články Na webu Deník šumavského vinaře

PostHeaderIcon Deník šumavského vinaře


9.6. Den první – den družební

Nalodění patnácti statečných je v sedm hodin ráno v Sušici na „Letišti“. Téměř zaplněný minibus vyráží směr úrodný Dolnomoravský úval. Po cestě probíhá trénink mužstva, abychom zvítězili v bitvě s tekutým moravským zlatem. První klání nás čeká ve vinných sklepích v Plžích (české dědictví UNESCO). Vesnická památková rezervace nás opravdu uchvacuje.

Posilněni výborným uzeným z domácích zásob a Rulandským šedým pokračujeme k našim slovenským přátelům do Senice. Po tradičním řízku s bramborem nás čeká druhé kolo zápasu. Místní soupeř využívá výhody domácího prostředí a pokouší se nás zdolat dvěma pekáči pečeného vepřového boku. Nakonec se vytasí ještě s další zbraní – domácí slivovičkou. Naše výhoda je v počtu a šumavské vytrvalosti. Za bujarého zpěvu končíme večer remízou.

10.6. Den druhý – den poznávací

Posilněni dobrou snídaní vyrážíme do lednického areálu. Celé mužstvo se dělí na tři části. Velitelská skupina pluje lodí k Minaretu a zpět jede koňmo k zámku, pěšky ni krok. Druhá parta, tzv. vinařská, pokračuje hned u parkoviště v degustaci vín. Nakonec se obě skupiny spojují v jedné restauraci. Nejakčnější se jeví třetí skupina. Jejím záměrem je dostat se na Janův hrad, což se po pěti kilometrech nedaří. Plán se za pochodu mění v plavbu lodí, výstup na Minaret a romantickou procházku parkem. Ani bouřka, která cestu zdrží, nikoho nezdolá. Sladká tečka čeká v zámecké cukrárně. Všichni se zase setkáváme až u minibusu, který nás odváží do Čejkovic. V tamějších sklepích nás vítá poslední templář, provází nás podzemím a nabízí čtyři výborné vzorky místního vína. Obtěžkáni lahvemi Hibernalu pokračujeme na večeři do podzemní restaurace Templářské sklepy. Poslední vinařská zastávka na nás čeká v rodinném sklípku pana Demely. Z deseti vzorků nám nejvíce chutná bílý Sylván a červená Frankovka barrique.

11.6. Den třetí – den návratu

Do růžova královsky vyspáni vstáváme na zámku v Čejkovicích. Po vydatné zámecké snídani poslední hotovost zanecháváme ve sklípku za tekuté dárky pro své šumavské přátele a kamarády. A zase do busu. Teď už musíme jen vydržet asi šestihodinovou cestu domů. Navzdory klesajícím preferencím nám postupně stoupá hladina alkoholu v krvi. To nás však nezdolává, naopak zoceluje.
Ve zdraví a pohodě se vracíme do svých domovů. Děkujeme Mírovi Vrhelovi a Frantovi Kampošovi za celou organizaci akce.
Komentářů (0)
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 
Vyhledávání
Kr. konference 18. 3. 2023
Počet návštěv
46529
DnesDnes36
VčeraVčera68
Tento týdenTento týden171
Tento měsícTento měsíc951
CelkemCelkem46529
Denní maximum 12-28-2022 : 511
Přihlášení uživ. 0
Hosté 1
Registrovaní 37
...z toho dnes 0
Kdo je online
-
Počítáno od
16. 9. 2012