PostHeaderIcon Zastupitelstvo města 22. 4. 2015 – Nemocnice hledá partnera

Zasedání zastupitelstva začalo při účasti 18-ti zastupitelů, během jednání se tři dostavili. Nejdůležitějším bodem jednání byl nově zařazený bod (nebyl ve zveřejněném programu) „Zpráva vedení Nemocnice Sušice o. p. s. o personální situaci.“

Zpráva vedení nemocnice o personální situaci
Ředitel nemocnice předložil zprávu o personální situaci Nemocnice Sušice o. p. s, viz záložka NEMOCNICE.
V diskusi se p. Stárková zeptala, proč ve stejný den šel Plzeňskému kraji dopis "žádost o personální výpomoc" a pěti soukromým subjektům byl odeslán dotaz na "zájem o pronájem nemocnice Sušice" (kopie dopisů jsou v záložce NEMOCNICE).

Přijatá usnesení:
Zastupitelstvo města bere na vědomí zprávu ředitele o aktuální personální situaci v Nemocnici Sušice o. p. s.
Návrh schválen 19 hlasy.
Zastupitelstvo města rozhodlo o nutnosti hledání strategického partnera pro další dlouhodobé zajištění provozu Nemocnice Sušice o. p. s.
Návrh schválen 19 hlasy.
Od této chvíle přítomno 20 zastupitelů.

Dalším bodem bylo projednání zprávy o činnosti finančního výboru, kterou přednesla
p. Řezníčková.
Zastupitelstvo vzalo na vědomí zprávu o činnosti finančního výboru, informaci o provedených kontrolách včetně doporučení aktualizovat směrnici v organizaci Sociální služby města Sušice a schválený „Jednací řád“ finančního výboru.
Dále zastupitelstvo vzalo na vědomí doporučení finančního výboru, aby nevyčerpaný zůstatek z poplatku na služby poskytované organizací Sociální služby města Sušice nebyl odváděn do rozpočtu města, ale aby byl ponechán nadále v rozpočtu organizace Sociální služby města Sušice.

Dalším bodem byla majetková agenda.
Zastupitelstvo města rozhodlo o prodeji části pozemkové parcely č. 52/9 k.ú. Albrechtice u Sušice o výměře cca 80 m2 paní Bc. Ivetě Koubové, bytem Albrechtice u Sušice, za kupní cenu 200,- Kč za m2 + náklady s prodejem spojené a pověřuje starostu města podpisem kupní smlouvy.

Zastupitelstvo města rozhodlo o prodeji části stavební parcely č. 483/9 k.ú. Sušice nad Otavou o výměře cca 50 m2 manželům Zdeňce a Martinu Novým, bytem Sušice, za kupní cenu 1 000,- Kč za m2 + náklady s prodejem spojené s tím, že kupní smlouva bude uzavřena až po vydání kladného územního rozhodnutí odborem výstavby a ÚP, a pověřuje starostu města podpisem kupní smlouvy.

Zastupitelstvo města rozhodlo o prodeji části pozemku p.č. 970/17 k.ú. Sušice nad Otavou (ostatní plocha) o výměře cca 150 m2 manželům Petře a Josefu Turkovým, bytem Sušice, za kupní cenu ve výši 650,- Kč za m2 + náklady spojené s prodejem, a pověřuje starostu města podpisem kupní smlouvy.

Zastupitelé schválili cenový dodatek č. 68 ke smlouvě o zabezpečení zneškodňování komunálních odpadů a zabezpečení dalších veřejně prospěšných služeb pro město Sušice, předložený firmou Rumpold-P, s.  r. o.

Devátým bodem byl Program regenerace 2015 MPZ.
Státní finanční podpora pro rok 2015 byla stanovena ve výši 400.000,- Kč.
V aktualizovaném plánu programu regenerace MPZ Sušice pro rok 2015 bylo zařazeno celkem 6 objektů. Komise doporučila radě a zastupitelům jeden objekt-dům č.p. 115/II.
Zastupitelstvo schválilo finanční částky (finanční příspěvek z kapitoly Ministerstva kultury ČR/příspěvek z rozpočtu města/podíl vlastníka) na podporu obnovy objektu umístěného v městské památkové zóně v Sušici, a to v následujícím členění:

Městský dům č.p. 115/II., ul. T.G. Masaryka v Sušici – oprava střechy v celkové sumě       863.422,- Kč s DPH, příspěvek z rozpočtu MK 400.000,- Kč, příspěvek z rozpočtu města     100.000,- Kč, podíl vlastníka 363.422.,- Kč.

Schválená dotace kapucínům na opravu další části střechy:
Zastupitelstvo města rozhodlo o poskytnutí dotace ve výši 100.000,- Kč z org. 350 Příspěvky – památková péče pro Provincii kapucínů v ČR, Loretánské náměstí 99/6, 118 00 Praha 1 – Hradčany na obnovu kulturní památky kapucínského kláštera č.p. 1/III s kostelem sv. Felixe.

Návrh na rozdělení finančních příspěvků na pravidelnou činnost sportovních organizací pro rok 2015 vyvolal dlouhou diskusi.

Pravidla stanovují, že příspěvek může být poskytnut maximálně do výše 75 % skutečných nákladů vynaložených organizací na činnost mládeže.
Návrh na rozdělení finančních příspěvků na pravidelnou činnost pro 7 organizací činí celkem 1.910.397 Kč.

K tomuto bodu proběhla diskuse:
Milena Stárková sdělila, že město rozděluje 1,910 mil. Kč mezi 7 organizací, kdy největší podíl má TJ Sušice – 1,600 mil. Kč. Z této částky je 829.424 Kč jako příspěvek na provoz a pronájem sportovních zařízení. Podkladem výpočtu pro příspěvek jsou provozní náklady. U TJ je uvedeno, že v r. 2014 byl provozní náklad na plyn v objektu letního stadionu 168.034,-Kč. Od této částky je podle přijatých pravidel odečtena částka korekce (inkaso za energie z pronájmu) 13.333,-Kč.
Paní Stárková se zeptala p. zastupitele Staňka, zda tato korekce (13.333,- Kč ročně) odpovídá vytápěným prostorám na stadionu, které neslouží k účelům sportu. Podle přijatých pravidel může být příspěvek poskytnut max. do výše 75% skutečných nákladů vynaložených organizací na činnost mládeže. Na letním stadionu je provozována restaurace a ubytovna, což jsou činnosti, které se sportovní činností mládeže nesouvisí.

J. Staněk sdělil, že neví, kolik TJ platí za teplo, ale souhlasí, že on, jako nájemce restaurace, platí 13.333,- Kč ročně. Dále sdělil, že ubytovnu provozuje TJ a v prostorách bývalého bytu správce jsou kanceláře TJ.

Nakonec se zastupitelé shodli na návrhu dvou usnesení:
1.
Zastupitelstvo města schvaluje příjemce a výši finančních příspěvků na pravidelnou činnost sportovních organizací na rok 2015 dle přílohy a znění smlouvy o poskytnutí dotace na pravidelnou činnost sportovních organizací a pověřuje starostu podpisem smluv. Finanční příspěvky budou vyplaceny z org. 183.
Návrh schválen 21 hlasy.
2.
Zastupitelstvo města ukládá radě města prověření oprávněnosti uznatelných nákladů u poskytnuté dotace na pravidelnou činnost sportovních organizací na rok 2015 Tělovýchovné jednotě Sušice při výpočtu nákladů za el. energii, plyn a vodu.
Návrh schválen 21 hlasy.

Následovalo schválení několika rozpočtových opatření, nákup automobilu pro SDHO Sušice za 750 tis. Kč.

V další části jednání byla probrána problematika likvidace odpadů a bylo přijato usnesení pro Odbor majetku a rozvoje města předložit na další jednání zastupitelstva města výčet možných způsobů řešení likvidace odpadů včetně přehledu kladů a záporů a s časovým harmonogramem a podmínkami pro zavedení daného způsobu.

Jedním z posledních bodů bylo odsouhlasení zvýšení odměny pro členy zastupitelstva od 1. dubna o cca 3,5 %:
Člen zastupitelstva města 849,-, člen rady města 2060,-, předseda komise 1708,-, předseda výboru 1708,- Kč, člen výboru 1346,- Kč, člen komise, 1346,- Kč.                              
Pan starosta informoval zastupitele o zasedání rady města rozšířené o členy zastupitelstva, které se uskuteční v pondělí 27. 4. 2015 od 16:00 hodin ve velké zasedací místnosti, kde proběhne prezentace námětové studie objektu bývalé lékárny a varianty územní studie k lokalitě Pod Kalichem.

Dále pan starosta informoval o probíhajícím trestním stíhání na dva strážníky Městské policie Sušice.  

Další informace byla ohledně soudního řízení k územnímu plánu města Sušice, kterou přednesla paní místostarostka:

Dne 16. 4. 2015 byl městu Sušice doručen návrh od Krajského soudu v Plzni v právní věci – řízení o návrhu na zrušení části opatření obecné povahy – územního plánu města Sušice ze dne 17. 9. 2014 č. j. 3896/14.

Navrhovatelé:
SOLO MATCHES & FLAMES, a.s., IČ 25209795, se sídlem Sušice II, Nádražní 166
SOLODOOR, a.s., IČ 25209779, se sídlem Sušice II, Nádražní 166
SUŠICE s.r.o., IČ 29361125, se sídlem Kuřim, Tleskačova 1660/2

Návrh obsahuje zároveň výzvu a poučení odpůrce, tj. Město Sušice, je stanoveno doplnit požadované doklady a vyjádření k návrhu navrhovatelů nejpozději do 30. dubna 2015.

Zastupitelstvo města vzalo na vědomí informaci o podání návrhu navrhovatelů.
Pan zastupitel Zelený požadoval ukládací usnesení:
Zastupitelstvo města ukládá radě města ve spolupráci s právníkem podniknout právní kroky vedoucí k úspěšnému vyřešení soudního sporu ve věci územního plánu města Sušice.
Návrh schválen 20 hlasy, 1 se zdržel.
                                                                                                                                   
                                                                                                          Milena Stárková

 

Komentářů (0)
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 
Vyhledávání
Kr. konference 18. 3. 2023
Počet návštěv
47053
DnesDnes12
VčeraVčera28
Tento týdenTento týden102
Tento měsícTento měsíc428
CelkemCelkem47053
Denní maximum 12-28-2022 : 511
Přihlášení uživ. 0
Hosté 1
Registrovaní 37
...z toho dnes 0
Kdo je online
-
Počítáno od
16. 9. 2012